Fermentering

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Att laga egen surkål är inte så svårt. Vi går igenom fermenteringsprincipen och tillverkar egen surkål.
Vanligtvis tänker man på surkål när man hör om fermentering, mjölksyrejäsning, men det finns mycket mera att ta tillvara på detta nyttiga och energismarta sätt. Med hjälp av de rätta bakterierna kan man tillverka både nyttiga och väldigt smakrika inlägg av de flesta grönsakerna från trädgården.

I denna kurs bekantar vi oss med fermentering både i teorin och praktiken; hur går fermentering till och vilka problem kan man stöta på vid tillverkningen.

Ta med dig rengjorda glasburkar till kursen (finns även möjlighet att köpa en glasburk på kursen) En materialavgift på 5 € tillkommer och betalas direkt till kursledaren.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Ida Holmström

Tidpunkt

04.10.2021 - 04.10.2021

Måndag 17:30-21:00

Lektioner: 5  (1 ggr)

Plats

Zachariasskolan - Timjan (barack)
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby