Fermentering

Free spots

Yes

Price

15,00 €

Att laga egen surkål är inte så svårt. Vi går igenom fermenteringsprincipen och tillverkar egen surkål.
Vanligtvis tänker man på surkål när man hör om fermentering, mjölksyrejäsning, men det finns mycket mera att ta tillvara på detta nyttiga och energismarta sätt. Med hjälp av de rätta bakterierna kan man tillverka både nyttiga och väldigt smakrika inlägg av de flesta grönsakerna från trädgården.

I denna kurs bekantar vi oss med fermentering både i teorin och praktiken; hur går fermentering till och vilka problem kan man stöta på vid tillverkningen.

Ta med dig rengjorda glasburkar till kursen (finns även möjlighet att köpa en glasburk på kursen) En materialavgift på 5 € tillkommer och betalas direkt till kursledaren.

Free spots

Yes

Price

15,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Ida Holmström

Dates

04.10.2021 - 04.10.2021

Monday 17:30-21:00

Lessons: 5  (1 times)

Location

Zachariasskolan - Timjan
Västanlid 1, 66900 Nykarleby