Här och nu (Våren 2022)

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Närvaro i vardagen. Det här är en alldeles unik kurs för att öva upp förmågan att vara närvarande, leva här och nu, att fånga dagen. Vi använder kroppen som hjälpmedel för att förankra oss i nuet; lätta och lugna rörelser med mångsidig inspiration från såväl qigong, yoga som traditionella töjningar/rörlighetsövningar. Vi använder också många olika slags ledda meditationsövningar där vi övar vårt sinne att vara på samma ställe som kroppen; här och nu, med en medkännande och accepterande uppmärksamhet. En betydande del av tiden använder vi alltid till att diskutera och göra diverse övningar eller föreläsningar kring temat närvaro i vardagen. En ovanligt mångsidig kurs, där kursdeltagarna kan påverka hur mycket tid vi ger olika delar.

Vill du lära dig att vara mer närvarande, rikta och hålla fokus på det du gör? Vill du bli lite mer hänsynsfull mot dig själv? Har du problem med hälsan, stress eller oro? Ältar du det förflutna eller oroar dig för framtiden? Eller vill du bara ha en mer kreativ och harmonisk vardag?

När du lever i nuet har du kontakt med dig själv, kan lyssna på dina signaler och följa dem. Det handlar inte om att strunta i framtiden, utan om att skapa en bättre framtid nu. För det är bara i nuet som du kan påverka din framtid och din situation.

Du kan endast förändra det som du är medveten om. En ökad medvetenhet om det som händer inom dig och med dig, här och nu, skapar flera konstruktiva valmöjligheter. Du får större tillgång till all din kapacitet för att möta vardagen och prövningar med större visdom och klarhet.

Staffan är en erfaren och mångsidigt utbildad instruktör i mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT) samt qigonginstruktör, öronakupunktör, lärare och pol.mag. Du kan läsa mer om Staffan här: www.s-balans.fi

Kursen är en onlinekurs (Zoom), välkommen från när och fjärran!

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Staffan Portin

Tidpunkt

17.01.2022 - 25.04.2022

Plats

Webbaserad kurs - Webben
00000 Webbaserad