Här och nu - komplett, online

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Vill du lära dig att vara mer närvarande, rikta och hålla fokus på det du gör? Vill du bli litet mer hänsynsfull mot dig själv? Vill du må och fungera bättre i dessa tider av förändring, som Covid-19 för med sig? Har du problem med hälsan, stress eller oro? Besvärlig livssituation? Eller vill du bara ha en mer kreativ och harmonisk vardag? Det här är den kompletta kursen i konsten att vara närvarande, här och nu - att fånga dagen. Vi använder kroppen som hjälpmedel för att förankra oss i nuet; lätta och lugna rörelser med mångsidig inspiration från såväl qigong, yoga som traditionella töjningar/rörlighetsövningar. Vi använder också många olika slags ledda meditationsövningar där vi övar vårt sinne att vara på samma ställe som kroppen; här och nu, med en medkännande och accepterande uppmärksamhet. En betydande del av tiden använder vi alltid till att diskutera och göra diverse övningar eller föreläsningar kring temat närvaro i vardagen.

Det som genomsyrar hela kursen är mindfulness. Mindfulness är ett enkelt och kraftfullt förhållningssätt som hjälper oss att hantera vad som än pågår. Mindfulness är att aktivt lägga märke till vad som pågår inom oss, med oss och runt oss – här och nu, att avstå från förutfattade tankesätt och sedan agera medvetet på det vi uppmärksammat. Mindfulnessträning har i omfattande forskning visat väldigt goda effekter på hälsa, välbefinnande, kreativitet, förmåga att fokusera, medkänsla m.m.

Staffan är en erfaren och mångsidigt utbildad instruktör i mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) och mindfulnessbaserad kognitiv terapi (MBKT) samt qigonginstruktör, öronakupunktör, lärare och pol.mag. Du kan läsa mer om Staffan och om mindfulness här: www.s-balans.fi

Kursen är en onlinekurs via Zoom, länk till kursen fås via e-post.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Staffan Portin

Tidpunkt

25.01.2021 - 26.04.2021

Måndag 18:00-19:30

Lektioner: 26  (12 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Webbaserad kurs - Webben
00000 Webbaserad