Att föreställa sig det otänkbara - världen efter coronakrisen

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Vi lever i exceptionella tider och många har förstått att vi inte kommer att återvända till hur allt var förr. Men hur kan vi föreställa oss hur världen ser ut efter att coronakrisen är förbi? 

Framtidsforskning är ett fält som ger människor redskap att föreställa sig det otänkbara. Genom framtidsforskningens metoder kan man tänka sig fram till alternativa framtidsbilder och planera en vägkarta till den framtid, som är önskvärd för en själv. Dessa metoder används av företag och stater då de förbereder sig för oväntade händelser eller skapar strategier för en hållbar framtid. Samma metoder kan också användas av gemene man, då man önskar att vidga sina vyer och utveckla sin förståelse av hur samhälleliga förändringar påverkar en själv.  

Under denna föreläsning berättar Silva Mertsola från tankesmedjan Demos Helsinki hur framtidsforskning kan hjälpa oss vidare från coronakrisen. Hon visar under kvällens gång hur du kan tillämpa framtidsforskningens metoder på frågeställningar som är relevanta för just dig. 

Föreläsningen börjar kl. 18:30, men vi bjuder på kaffe/te med tilltugg från kl. 17:45.

Anmälan till föreläsningen är bindande. Fram till tre dagar innan föreläsningen kan du ännu avboka din plats kostnadsfritt. 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

20,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Silva Mertsola

Tidpunkt

24.09.2020 - 24.09.2020

Torsdag 18:30-20:00

Lektioner: 2  (1 ggr)

Plats

Zachariasskolan - Zachariasskolan nya matsalen
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby