Breakfast for my son - inspireras och låt ditt barn äta roliga konstverk till frukost!

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Linda Nyberg är mamman som frågade sin son vad han ville äta till frukost och sonen svarade att han ville ha en fisk. I brist på riktig fisk skapade hon en fisk av vanliga frukostingredienser, tog en bild på skapelsen och lade ut den på sociala medier. Responsen var överväldigande och idag lägger Linda ut sina frukostskapelser på Instagram-kontot @breakfastformyson. I skrivande stund har kontot över 6000 följare. 

Under kvällen får vi höra Linda berätta om hur det kom sig att hon började med detta, idén och teorierna bakom. Lindas son äter konstverk varje morgon. Ibland tar det 5 minuter att göra dem, ibland längre tid. Detta är ett bra sätt att överraska barnen och få dem att på ett roligt sätt våga prova nya råvaror. En teori som kombinerar kreativitet med psykologi med gladare barn som resultat. Hur månne ett morrhår eller hornet på en enhörning smakar? Eller vad sägs om en uggla till frukost?

Vi får följa Lindas resa från frukostbordet till Instagram och vidare till ett bokkontrakt och boken "Lautasellinen rakkautta" – en bok fylld av inspiration för föräldrar som på ett kreativt sätt vill få sina barn att smaka på nya saker och äta mer hälsosamt. Kvällen avslutas med att vi med hjälp av Linda får testa på att göra egna kreativa skapelser med de råvaror som finns. 

Kursen passar för föräldrar, mor- och farföräldrar, mostrar och farbröder eller helt enkelt för alla dem som har barnasinnet kvar och som vill göra roligare måltider. Ingredienskostnader tillkommer och faktureras tillsammans med kursavgiften.

 

Här följer ett par länkar där man kan läsa mera om Lindas resa och skapelser: 

https://svenska.yle.fi/artikel/2019/04/13/lindas-son-ater-konstverk-varje-morgon-instagraminlagg-blev-bokkontrakt 

https://areena.yle.fi/1-50134900 

https://www.sttinfo.fi/tiedote/loihdi-lapselle-annoksia-jotka-takuulla-tuovat-hymyn-huulille?publisherId=64311881&releaseId=69860844 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

15,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Linda Nyberg

Tidpunkt

06.02.2020 - 06.02.2020

Torsdag 18:00-20:00

Lektioner: 3  (1 ggr)

Plats

Zachariasskolan - Basilika
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby