Samboskap eller äktenskap

Lediga platser

Ja

Kursavgift

25,00 €

Denna kväll ger dig en juridisk checklista gällande samboskap och äktenskap, eller vad du bör tänka på innan du flyttar ihop med någon/gifter dig, ur juridisk synvinkel.

Varför hör man ibland folk säga att det är "tryggare ur en juridisk synvinkel att gifta sig än att vara sambo"? Vad menas med det? Under denna föreläsning går vi igenom de juridiska skillnaderna mellan att vara sambo och att vara gift och dokument som samboavtal och äktenskapsförord tas upp. Namnlagstiftningen gås även igenom. Inga förhandskunskaper krävs. Föreläsningen innehåller en paus.

Anne Lindgren-Slotte är född och uppvuxen i Hirvlax, Nykarleby. Hon är numera bosatt i Sundom tillsammans med sin man och tre barn. Anne är vicehäradshövding och fick sin juristexamen år 2010. Efter det har hon också utbildat sig till ekonom och arbetat på domstolar, arbetarskyddsmyndigheten, advokatbyråer och senast revisionssammanslutningen EY i Vasa, innan hon tog steget ut och öppnade sin juristbyrå Lextera Law Ab Oy med möjlighet att ta emot kunder både i Vasa-, Nykarleby- och Jakobstadstrakten.

Anmälan till föreläsningen är bindande. Fram till tre dagar innan föreläsningen kan du ännu avboka din plats kostnadsfritt. 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

25,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anne Lindgren-Slotte

Tidpunkt

09.09.2020 - 09.09.2020

Onsdag 18:00-20:30

Lektioner: 7  (1 ggr)

Plats

Nykarleby stadsbibliotek - Nykarleby stadsbibliotek, Astasalen
Topeliusesplanaden 10, 66900 Nykarleby