Den ojämställda stressen

Lediga platser

Ja

Kursavgift

25,00 €

Kvinnor utför fortfarande en timme mer obetalt arbete i hemmet per dag än män. Kvinnor tar ut mer föräldraledighet, vabbar och arbetar deltid i högre utsträckning än män. Löneskillnaderna består. Men vi vet också att statistiken inte visar allt. Det finns många små detaljer i vardagen som inte mäts.

 
Detta är en föreläsning om brödsmulorna som ligger kvar på bordet. Tvätten som aldrig tvättar, viker och lägger sig i rätt byrålåda själv. Alla de där födelsedagarna som ingen minns, gympasäckar som ska packas. Helhetsperspektivet och projektlederiet. Om varför individuella hanteringsstrategier inte räcker när det är hela samhället som är skevt. Och sist men inte minst: Det är en föreläsning om utmattningens orimliga konsekvenser och vad vi behöver göra nu. Hur kan vi göra för att närma oss riktig jämställdhet och inte bara fastna i tomma ord? Hur kan vi förebygga risken att bli sjuka av stress?


Sandra Lindström är leg. psykolog och föreläsare med ett stort engagemang och intresse för jämställdhet, feminism och genusvetenskap med särskild fokus på makt, kön, relationer och föräldraskap. Hon har jobbat inom barn- och ungdomspsykiatrin och företagshälsovården och driver sedan år 2016 företaget ACT NOW psykologi & utbildning. Hon har också medverkat som jämställdhetsexpert i både SVT:s realityserie Gift vid första ögonkastet och som sakkunnig i såväl TV4s morgonsoffa som i Sveriges Radio P4. Hon driver också podden Systemfel. Nu föreläser hon för första gången i Finland!

Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg i pausen.

Anmälan till föreläsningen är bindande. Fram till tre dagar innan föreläsningen kan du ännu avboka din plats kostnadsfritt. 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

25,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Sandra Lindström

Tidpunkt

26.03.2020 - 26.03.2020

Torsdag 18:30-20:30

Lektioner: 3  (1 ggr)

Plats

Stjärnhallen - Lilla Björnen
Idrottsgränd 1-3, 66900 Nykarleby