Franskt surdegsbröd på 1700-tals vis

Lediga platser

Ja

Kursavgift

22,00 €

Vi har ätit bröd i 10 000 år här i Norden, det är bara under de senaste 50 åren som vi har börjat sätta jäst i degen. Det som är bra med surdegsbakning är att det är en långsam process, jäsningen går långsamt och mikroorganismerna skapar då smak och aromer, bryter ner glutenet och kolhydraterna. Ett surdegsbröd som har jäst 20-30 timmar gör dig mättare, du får mer näring och blir gladare och piggare. Bröd är som människor sägs det, det behöver både arbete och vila samt balans där emellan. 

Under den här kursen får vi med Juliens kunskap och hjälp baka bröd med tekniker som går tillbaka ända till 1700-talet. "Det var bättre förr" eller vad är det man brukar säga? Kom med och ta reda på om det gäller också vid brödbakning!

Ingredienskostnader tillkommer. Kom ihåg att ta med en lunch som ni kan äta medan ni väntar att bröden ska jäsa.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

22,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Julien Huéber

Tidpunkt

18.04.2020 - 18.04.2020

Lördag 09:30-16:30

Lektioner: 9  (1 ggr)

Plats

Zachariasskolan - Basilika
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby