Läkeväxter och örter med Alexandra De Paoli (online)

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

30,00 €

Välkommen till en onlinekurs i att använda läkeväxter med örtterapeuten Alexandra De Paoli, känd från Strömsö.
På den här kursen får du lära dig grunderna i att använda medicinalväxter på ett säkert sätt. Vi går igenom örternas aktiva ämnen, olika beredningsmetoder för örter samt hur man samlar in, torkar och förvarar dem. Vi går också igenom ett antal vanliga växter som är bra att ha hemma i medicinskåpet.

Kursen är en heldag live online med stöd av ett mycket gediget kursmaterial. Du får ett utförligt skriftligt material i PDF-format tillsammans med flera instruktionsvideon som du kan gå tillbaka och titta på hur många gånger du vill. Några uppgifter kommer att delas ut inför kursdagen, och fem dagar efter kursen blir det en tvåtimmars uppföljning med möjlighet att ställa frågor. Målet med kursen är att du ska känna dig trygg i att gå vidare på egen hand och lära dig mer utifrån de byggstenar du fått på kursen.

Alexandra De Paoli har arbetat med medicinalväxter i 22 år. Hon har synts som örtexpert i Strömsö i 17 år och har även gjort programmet Örtskolan i SVT. Hon är författare till tre böcker, bland annat boken Läkeväxter till vardags. Vi träffas online lördag 1.10 och följer upp torsdag 6.10 kl. 18-20.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

30,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

de Paoli Alexandra

Tidpunkt

01.10.2022 - 06.10.2022