Under Ytan med Joel Lindholm (hösten 2025)

Free spots

Yes

Price

20,00 €

Dyk ner Under Ytan tillsammans med Joel Lindholm och upptäck smakerna som döljer sig i havet. Under Ytan är ett regenerativt företag på Åland som jobbar med att utveckla algodling och havsrestaurering i Östersjön. Samtidigt gör företaget mat och drycker av den tång och alger som de plockar. Dryckerna, tången och algerna serveras idag på stjärnkrogar i Finland och Joel har tillsammans med sin kollega Viktor ordnat en rad smakupplevelser under åren med tången och algerna som stjärnor på tallriken och i glasen.

Vi kan lova att det här blir första gången ni kommer få en smakupplevelse som denna. Under kvällen kommer ni att få lära er mer om tångens och algernas fascinerande värld. Ni kommer att få provsmaka tång och alger från Norden både som snittar och i torkad form. Det blir provsmakning av dryck på alger, både deras egen tångsoda samt som alkoholfri drink. Ni får med er recept hem som inspiration och är det någon som vill fortsätta experimentera hemma så finns det möjlighet att köpa med sig tång och alger i lösvikt.

Vill ni veta mer om Under Ytan och vad de gör så hittar ni mer information här: www.underytan.fi

Ingredienskostnader på 20-25€ tillkommer och betalas direkt till Joel.

Free spots

Yes

Price

20,00 €

Course languages

Swedish

Teachers

Joel Lindholm

Dates

06.11.2025 - 06.11.2025

Thursday 18:00-20:00

Lessons: 3  (1 times)

Location

Övriga utrymmen - Gula salen
Jakobstadsvägen 22, 66900 Nykarleby