Lär dig stoppa korv

Lediga platser

Nej

Kursavgift

22,00 €

Vi tillverkar bratwurst och emulsionskorv av gris, nöt, vilt och lamm. Du lär dig konsten att få till en snittfast, smakrik och vacker råkorv av bra ingredienser. Vi tillverkar 3-4 olika bratwurstkorvar av gris, lamm, nöt och vilt på förmiddagen och sedan på eftermiddagen gör vi länk-/prinskorvar av gris, lamm, nöt och vilt. D.v.s. vi gör så att köttet emulgerar med is och blir en jämn, fin smet. Här kan man även leka med kryddning så att man får en smaksättning som passar en själv. Både för- och eftermiddagen inleds med ett teoripass där man får lära sig om ramdirektiven för korvsorten, temperatur, kryddning, malning m.m. Dagen avslutas med provsmakning och utvärdering av korvarna. Materialkostnader på  30 euro tillkommer (du får hem 2-3 kg korv). Ta med dig förkläde och handduk.

Lediga platser

Nej

Kursavgift

22,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Anita Storm

Tidpunkt

12.11.2022 - 12.11.2022

Lördag 10:00-17:00

Lektioner: 9  (1 ggr)

Plats

Zachariasskolan - Timjan (barack)
Seminariegatan 17, 66900 Nykarleby