Mindfulnessbaserad stressreduktion - MBSR (Hösten 2020), onlinekurs

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

OBS! Kursen har ändrat till en online-kurs och startar måndag 7.9 (annat datum än i katalogen).

Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) är en evidensbaserad metod som utarbetats av professor i medicin Jon Kabat-Zinn i USA på 1970-talet. Metoden används kliniskt. Effekterna av mindfulnessträning är t.ex. ökad förmåga att hantera fysisk och psykisk smärta samt andra svårigheter och utmaningar vi råkar ut för i livet. Ökad kreativitet, effektivitet, koncentration, samarbetsförmåga, livskvalitet, självkännedom samt mindre stress, oro och sjukfrånvaro är andra effekter som konstaterats i forskningen. 

Kursen passar bra för dig som vill få tillgång till mindfulness som ett redskap i ditt arbete eller för att utveckla dig själv. Mindfulness är ett användbart förhållningssätt i arbetet med klienter, patienter, elever och medarbetare samt ett sätt att ta hand om sig själv i arbetet med andra människor. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå, acceptera och t.o.m. uppskatta livet. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, hitta mer konstruktiva utvägar. Inga förkunskaper krävs. Både du som är professionell och kommer som privat är välkommen.

Under kursen gör vi olika övningar; t.ex. uppmärksamhetsövningar (meditation), närvaro i rörelser, korta skrivuppgifter, vi målar samt gör praktiska vardagsövningar och diskuterar. Du får också möjligheter till och tips på hur du kan träna på egen hand.

Staffan är en mycket erfaren och mångsidigt utbildad mindfulnessinstruktör och han samarbetar med Mindfulnesscenter i Sverige. Du kan läsa mer om Staffan här: www.s-balans.fi

Efter att du anmält dig får du en länk per mail som du använder för att ansluta med dator, platta eller smarttelefon. Mera info om Staffan finns här: www.s-balans.fi

Lediga platser

Ja

Kursavgift

45,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Staffan Portin

Tidpunkt

07.09.2020 - 30.11.2020

Måndag 18:00-19:30

Lektioner: 28  (13 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Webbaserad kurs - Webben
00000 Webbaserad