Mat och vin i kombination – med fokus på rosé

Lediga platser

Nej

Kursavgift

13,00 €

Rosévin är den starkast växande vinkategorin just nu och vinhyllorna dignar av det vidgade utbudet. Säsongsstämpeln börjar suddas ut och de rosaskimrande vinerna får ett allt stadigare fäste i den gastronomiska världen - året runt.

Också på hemmaplan uppskattar vi vinernas smakvärde mer och mer, och vi planerar och genomför våra hemmamenyer med stort engagemang. Men ett gott vin tillsammans med en god maträtt behöver inte automatiskt resultera i en god helhet. Det är förbluffande lätt att begå gastronomiska mord - alldeles i misstag.

Så, hur kan vi med enkla medel höja smakintensiteten i både mat och vin, samt undvika onödiga smakkrockar? Och hur ska vi tänka för att ge rosévinerna den paradplats de förtjänar? Alla drycker kan smakprestera om de placeras i rätt sammanhang och i den här kursen får du nycklarna till den innersta njutningen.

Vi provar fem viner - tre roséviner, ett vitt vin och ett rött vin tillsammans med en smakassiett och utför flera spännande smakexperiment, både smärtsamma och utsökta. En produktavgift tillkommer. Ta med dig fem vinglas och en vattenflaska. Minimiålder för deltagande 18 år.

Kursen leds av Ella Grüssner Cromwell-Morgan AIWS, CSE, sommelier och kock. En flitigt anlitad smakkonsult och vinföreläsare, även känd som dryckesexpert i YLEs livsstilsprogram Strömsö.

Lediga platser

Nej

Kursavgift

13,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Ella Grüssner Cromwell-Morgan

Tidpunkt

03.04.2019 - 03.04.2019

Onsdag 18:00-20:30

Lektioner: 3  (1 ggr)

Plats

Kuddnäs - Gula salen
Jakobstadsvägen 22, 66900 Nykarleby